Weet je wat het is? Het is altijd weer een kwestie van afwegingen maken. Natuurlijk wil jij het in je huis en de tuin zo mooi mogelijk hebben. Beton kan je daarbij bijzonder van dienst zijn. Was beton vroeger iets van bruggen en viaducten, beton wordt tegenwoordig echter heel veel binnen toegepast. Beton is hip en fraai, ook in de tuin.
Kies je eerst beton en kijk je dan naar kosten waterontharder?
Met beton in de tuin bijvoorbeeld, kun je een fraaie tuin realiseren waaraan je weinig onderhoud hoeft te plegen. Het zijn zaken die je allemaal kunt realiseren. Je kunt echter eerst je pijlen ook richten op het harde leidingwater waar je mee te maken hebt. Hard leidingwater heeft veel nadelen. Door een waterontharder te laten plaatsen, los je het probleem op. Maar wat zijn dan de kosten waterontharder en kan dat wel uit?
In alle gevallen is het de investering waard
Om maar met de deur in huis te vallen, de kosten waterontharder verschillen, maar in alle gevallen is het de investering waard. Je verdient die investering namelijk op termijn terug. Kenmerk van hard water is dat het de apparaten dwingt tot meer stroomgebruik. Als daar bij zacht leidingwater geen sprake meer van is, daalt de maandelijkse energierekening dus structureel. Zo verdien je de kosten waterontharder terug dus.
Verschillende factoren spelen een rol bij de totstandkoming van de prijs
De gemiddelde kosten waterontharder? Vooropgesteld; eigenlijk kun je wat betreft de kosten niet heel veel zeggen en is het een kwestie van maatwerk. Gemiddelde kosten waterontharder in de vorm van een eenvoudige waterontharder zonder zoutvat, dan kost het apparaat je zonder montage 200 euro. De montageprijs ligt op ongeveer hetzelfde bedrag waardoor je 400 euro kwijt bent. Neem je een ontharder met een gemiddeld zoutvat, dan kost je dat gemiddeld genomen 1050 euro, inclusief montage. Wil je per se een groot zoutvat, dan ben je nog eens 200 euro duurder uit: 1250 euro. Ook dit is inclusief montage.
Soms wat vroeger en soms na ietsje langer wachten heb je die investering via de lagere energierekening echter terugverdiend en bespaar je daarna dus structureel geld.